Yderligere om sejl

Alle sejlene er i fremragende stand.

 

Genua og storsejl er top-kvalitetssejl fra Neil Pryde og fra 2008. Sejlene har adskillige gange været til sejlmager for tjek og sygning af der det første der bliver slidt.

 

Stormfokken er ubrugt.

 

Genakkeren er købt december 2012 og brugt på atlanterhavspassagen.

 

Der er helt sikkert rigtigt mange mil i alle disse sejl endnu. Jeg har flere gange haft sejlene til sejlmager, for at få sikrer at alle sygninger er i tiptop stand.

 

Storsejlet er udstyret med nye lazy jacks og der medfølger naturligvis bompresenning.

 

Rullegenuaen har rebemærker og skumindsatser,  der forbedrer sejlets egenskaber når det rebes (dvs. rulles delvist ind). Sejlet er har et UV-beskyttende (blå) stof på styrbord under- og agterlig, der beskytter sejlet for solens skadelige UV-stråler når sejlet er rullet ind. Se video, hvor vi sejler med læns med rebet genua.

 

Genakkeren er udstyret med sok/snuffer/strømpe. Strømpen er stor hjælp, når genakkeren hejses og bjerges, således, at det alene kræver to personer at sejle med genakkeren. Se herom video fra North Sail: http://www.youtube.com/watch?v=-NR4YNd1PCg . Se video, hvor vi sejler med genakkeren på vejen til Cap Verde (så meget læns man kan uden at udspile den). Se videoer, hvor vi over Atlanten sejler med genakken udspilet som en spiler.

 

Der medfølger 3 stk. spilhåndtag (hhv. Andersen og Lewmar).

 

Se video om sejlads ved indsejling til Bayona (spanske vestkyst nær Vigo), hvor vi sejler agten for tværs.